Model met een missie : Lonneke Vugs!

Geschreven door Mariska Schokker.

lonnekeHeel snel na mijn oproepje aan modellen om hun ervaringen met ons te delen, kreeg ik een heel enthousiast mailtje van Lonneke. Zij gaf aan haar leuke, maar ook minder leuke ervaringen in het modellenwerk met ons te willen delen. Lees haar verhaal en tips voor andere  modellen hier!

 

De mens achter model Lonneke

 

MH: Wie is Lonneke Vugs?

LV: Ik ben een jonge vrouw in het begin van mijn twintiger jaren, die veel meegemaakt heeft. Deze dingen hadden een dusdanige impact, dat ik er nog steeds last van heb, en dat is soms heel lastig om mee om te gaan. Aan de andere kant hebben deze ervaringen me ook gemaakt tot wie ik nu ben; een sterke vrouw die weet wat ze wil en waar ze voor staat. In plaats van in mijn schulp te kruipen, doe ik nu mijn lekker eigen ding. Ik ben voor mijn leeftijd nogal apart, ik houd van klassieke muziek, opera, kunst, filosofie, literatuur, schilderen, oude films etc. Niet echt hobby's voor iemand van mijn leeftijd. Verder heb ik een hekel aan drinken, kroegen, uitgaan, en houd niet van de jongerenmuziek van tegenwoordig. Ik heb me hier lang voor geschaamd en ben er om uitgelachen. Nu ben ik op een punt gekomen dat ik daar overheen gestapt ben. Ik veroordeel anderen niet op hun interesses of activiteiten, dus verwacht ik van hen dat ze mij ook nemen zoals ik ben. Iedereen is mens, met zijn of haar eigen dingen.

MH: Wat doe je naast het modellenwerk, en is dit goed te combineren?

LV: Omdat modellenwerk van je vereist dat je ook doordeweeks beschikbaar bent, ga ik nu naar de open universiteit. Je krijgt hetzelfde diploma als op een reguliere universiteit, maar je kunt het in je eigen tempo doen. Als ik het druk heb doe ik wat minder, en als het even rustig is doe ik wat meer. Ik woon ook samen, en we hebben een groot huis en een huishouden, dus ook daar moet tijd voor vrijgemaakt worden. Wederom is de open universiteit daar erg handig voor.

 

Van Lonneke naar model Lonneke

 

MH: Wat heeft jou doen besluiten om modellenwerk te gaan doen?

LV: Ik weet nog heel goed dat een paar meisjes bij mij op school een keer een fotoshoot gedaan hadden bij Mark Mook fotografie, en dat leek me ook wel eens leuk om te doen. Ik had toen erg weinig zelfvertrouwen, en ik besloot dat als de foto’s niet mooi werden, ik ze gewoon weg zou gooien. Ik maakte een afspraak met Mark, en heb de shoot gedaan. Het was ontzettend leuk om te doen, maar ook erg vreemd om zo op de foto te gaan. De foto’s waren verassend mooi geworden, en dat deed me goed. Via via ben ik niet veel later terecht gekomen bij fotografe Allette Otten, en heb daar ook een prachtige shoot gedaan. De foto’s waren nog beter dan bij de shoot met Mark, ik heb ze nog steeds. Ik ben daarna ongeveer een jaar lang hobbymatig gaan shooten, ik beleefde er veel plezier aan, en ontdekte steeds meer over de wereld van fotografie. Ik leerde hoe alles werkte met belichting en hoe dat van invloed kan zijn op een beeld, en over kleur en emotie. De foto’s werden steeds beter, en ik werd steeds creatiever in het verzinnen van concepten om uit te werken. Ik kan veel ontspanning vinden in de shoots en ik kan daarin veel expressie kwijt. Uiteindelijk heb ik me ingeschreven bij wat semiprofessionele kruimelbureautjes, zoals ik die dan noem, en van daaruit ben ik steeds verder gegroeid. Inmiddels ben ik nu vijf jaar model.

MH: Hoe ben jij als model en wat is jouw missie?

LV: Ik denk dat de meeste mensen mij wel kennen als je mijn naam noemt, ik ben een nogal aparte verschijning en hou van aparte dingen. Ik sta bij velen ook bekend om mijn kritische eisen die ik stel aan foto’s. Sommige mensen vinden dat juist prettig, en anderen storen zich daaraan. Je bevind je in een wereld waar heel erg veel mensen zich in willen bevinden, als je er echt uit wilt springen moet je met goed werk komen. Een modellenbureau zoals bijvoorbeeld Elite of Ulla models krijgt gemiddeld tientallen aanmeldingen per dag van meisjes die allemaal model willen worden, als jij opvalt met je werk zijn ze natuurlijk veel eerder geneigd voor jou te kiezen. Ik wil ook niet bij de grote meute horen die gemiddeld werk maakt, ik wil echt blijven groeien en steeds beter werk maken. Dit is mijn passie, en ik wil dat blijven ontwikkelen. Ik zoek die mensen die kwaliteit en originaliteit hebben, mensen die voelen wat ze doen. Ik sta bekend om dit streven. Iedereen die het anders ziet of anders doet zie ik niet als minder, maar als anders in werkwijze. Ik wil risico’s nemen, in extremen werken, en experimenteren.

MH: Je werkt vaak met vaste fotografen, kun je hier iets over vertellen?

LV: De fotografen van de vier foto's hieronder zijn heel erg waardevol voor me, twee daarvan zijn vaste fotografen van mij. Reinhart Jansen houdt van experimenteren en van extremen, hij kan heel goed met kleurtonen werken. Bij hem heb ik altijd gegarandeerd goede foto’s. Voor Roosmarijn Visser  geldt hetzelfde, zij kan ook zelf de visagie doen bij de modellen en ze is ongelofelijk goed in styling. Omdat ze zelf ook model is, weet ze overal wat van, ik heb bij haar nooit lelijke foto’s, dus ze is voor mij erg waardevol. Ik kan ook veel van haar leren omdat ze al 10 jaar model is. Melissa Houben is nog niet zo lang aan het fotograferen, ze is altijd model geweest. Zij heeft het zeker in zich om een goede fotograaf te worden, ze heeft fantastische foto’s van mij gemaakt.

6 model 2 model 6 model 7

   Roosmarijn Visser                    Melissa Houben              Reinhart Jansen                     Reinhart Jansen

 

Model aan het werk!

 

MH: Word je vaak benaderd voor shoots?

LV: Ik word redelijk vaak benaderd voor opdrachten, met name veel via mijn website. Van de agencies krijg ik ook wel eens wat. Zelf snuffel ik ook regelmatig facebook af voor mooie betaalde opdrachten. Zo ben ik laatst op Facebook nog gevraagd voor de Coiffure Awards van dit jaar, en heb ik een aantal mooie modeshows gevonden waar ik in mee mag lopen. Netwerken is heel belangrijk op social media, en ook je contacten warm houden is belangrijk, je blijft bij mensen in het geheugen hangen, zeker als je ook nog een knaller van een portfolio hebt. Via de agencies heb ik ook wel vaak wat leuks gehad, haarshows voor Keune, modeshows voor winkels, of afstudeershows van de mode-academiestudenten, doorpasopdrachten etc. Als je denkt dat je van modellenwerk rijk wordt, heb je het goed mis, af en toe heb ik een vette opdracht er tussen zitten, maar niet vaak. Modellenwerk betaalt niet heel erg goed, vergeet niet dat je agency ook een deel van de verdiensten opstrijkt. Ook word ik heel vaak benaderd voor TFP shoots (MH:Time For Prints), daarin ben ik heel selectief. Ik gebruik de TFP shoots ter aanvulling en voor het up-to-date houden van mijn portfolio, maar als ik niets in het werk van de fotograaf zie dat me aanspreekt, reken ik gewoon een tarief voor de fotograaf. Ik kan het me niet veroorloven om met iedereen TFP shoots te doen. Dan ben ik heel veel geld kwijt aan benzine, voor foto’s waar ik niets mee kan.

MH: Wat vind je nou het allerleukste aan modellenwerk?

LV: Om eerlijk te zijn vind ik toch het vrije werk het leukste, het shooten voor het portfolio. Lekker experimenteren, samen zoeken naar het beeld, expressies uitdrukken, extreem te werk gaan. Bij opdrachten word je toch beperkt omdat de klant zegt hoe hij het wil. Lekker shows lopen vind ik ook erg leuk, er mooi uitzien en jezelf presenteren. Vaak gebruik ik weinig materiaal van mijn opdrachten, foto’s van mij op de catwalk zijn zelden mooi gelukt, en als ik niet achter een foto sta, plaats ik hem ook niet. Dat vind ik ergens wel jammer, ik stuur ze wel naar de bureaus, maar ook die gebruiken ze vrijwel nooit.

MH: Doe je de visagie zelf?

LV: Meestal wel, sommige fotografen kunnen dat zelf dus doen ze het ook liever zelf. Soms vraag ik een visagiste als ik iets heel aparts wil, of zelf even niet weet wat ik met de make-up moet. Ik probeer het zo veel mogelijk zelf te doen, ik vind dat ook wel leuk. Een model die haar eigen visagie niet kan verzorgen kan eigenlijk niet. Voor een beginnend model is het anders, maar als je al een paar jaar bezig bent moet je dat toch wel kunnen.

    model 5   model 4   model 7

             Silvia Hidding                              Roosmarijn Visser                       Elco van den Donker

 

Tips van model Lonneke voor beginnende modellen.

 

MH: Wat zou je andere modellen mee willen geven?

LV: De modellenwereld is erg leuk, maar heeft ook nadelen. Je moet sterk in je schoenen staan, want hier ben jij een product. Je moet tegen kritiek kunnen, en je ten alle tijden professioneel opstellen, ook wanneer iemand dat niet tegen jou is. Modellenwerk is zwaar, het vraagt veel van je lichaam. Helaas zijn de eisen voor de maten die een fashion model moet hebben nog niet veranderd, je moet dus erg dun zijn. Veel van die meisjes hebben ondergewicht, dus moet je lichaam al harder werken om je bijvoorbeeld warm te houden, en zichzelf draaiende te houden. Een shoot of show doen is erg inspannend, er is veel drukte om je heen, en alles moet snel en goed. Je moet dus goed eten, slapen, en voor jezelf zorgen. Als je dat niet doet ga je dat zien. In de echte fashion industry in Milaan, Parijs etc. worden modellen afgeschreven als ze boven de 25 zijn, tenzij je topmodel bent en al naam hebt gemaakt. Gewone modellen zijn gewoon te oud. Heel veel modellen zien er ook niet gezond uit, ze zijn veel te mager, zien er moe uit en zorgen niet goed voor zichzelf, roken veel, drinken soms. Je kunt wel zeggen “dat overkomt mij echt niet hoor” maar de wereld waarin je je begeeft zuigt je er automatisch wel in. Daarom heb ik gekozen dit altijd als bijbaantje te doen, ik ben niet bereid me gek te sporten met een idioot schema, te weinig te eten en roofbouw op mijn lichaam te plegen. Ik praat nu over de professionele fashion industry. Ik heb kansen gehad om naar het buitenland te gaan, en kansen gehad bij goede internationale fashion agencies een paar jaar terug, waaronder Elite, maar de eisen die gesteld werden en nog steeds worden aan de modellen daar sta ik niet achter, ik wil daar geen deel van uitmaken. Pas goed op jezelf en bedenk goed wat je wilt.

MH: Is er nog iets dat je wilt zeggen?

LV: Ik hoop dat ik dit werk nog lang kan blijven doen, en dat ik blijf groeien. Het is een deel van mij geworden, en ik zou het niet kunnen missen. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt, evenals mijn emoties en gevoel.

MH: Lonneke ik wil je ontzettend bedanken voor je inspirerende verhaal en je enthousiasme!

Heb jij ook ervaringen op modellengebied die jij met ons wilt delen, neem dan contact op met Modelhome op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vind jij Lonneke's verhaal inspirerend of wil je er op reageren, doe dat dan hieronder.

Modelhome is benieuwd naar jouw ervaring als model!

Reacties (44070)

500 tekens over

Cancel or

 • Stephenlam
  generic viagra availability in the united states
  <a href="http://viagranbdnr.com/#">generic viagra</a>
  generico do viagra da ems
  viagra online
  pfizer viagra 50mg tablets information
  <a href="http://viagrarutjdfk.com/#">generic viagra</a>
  do you need to be 18 to buy viagra
  viagra generic
  cheap viagra ontario
 • RickydiX
  can you take 2 viagra 50mg
  <a href="http://viagranbdnr.com/#">viagra online</a>
  buy viagra from canada
  generic viagra
  how can i get viagra in australia
  <a href="http://viagrarutjdfk.com/#">generic viagra prices</a>
  how can i get viagra pills
  generic viagra prices
  viagra online store com
 • RusselMatry
  fast viagra online
  <a href="http://viagranbdnr.com/#">viagra online</a>
  buy 1 tablet viagra
  buy viagra online
  puedo comprar viagra en farmacias del ahorro
  <a href="http://viagrarutjdfk.com/#">generic viagra prices</a>
  policosanol 10 mg viagra
  generic viagra online
  buy genuine generic viagra
 • stootoug
  cialis tablets in india
  buy generic cialis
  cialis order canada
  <a href="http://cialisbdrx.com/#">buy cialis</a>
 • stootoug
  cialis tablets in india
  buy generic cialis
  cialis order canada
  <a href="http://cialisbdrx.com/#">buy cialis</a>
 • stootoug
  cialis tablets in india
  buy generic cialis
  cialis order canada
  <a href="http://cialisbdrx.com/#">buy cialis</a>
 • stootoug
  cialis tablets in india
  buy generic cialis
  cialis order canada
  <a href="http://cialisbdrx.com/#">buy cialis</a>
 • stootoug
  cialis tablets in india
  buy generic cialis
  cialis order canada
  <a href="http://cialisbdrx.com/#">buy cialis</a>
 • appeate
  cialis tadalafil buy
  buy generic cialis online
  us cialis generic
  <a href="http://xzneaga.bid/#">generic cialis</a>
 • appeate
  cialis tadalafil buy
  buy generic cialis online
  us cialis generic
  <a href="http://xzneaga.bid/#">generic cialis</a>
 • appeate
  cialis tadalafil buy
  buy generic cialis online
  us cialis generic
  <a href="http://xzneaga.bid/#">generic cialis</a>
 • appeate
  cialis tadalafil buy
  buy generic cialis online
  us cialis generic
  <a href="http://xzneaga.bid/#">generic cialis</a>
 • appeate
  cialis tadalafil buy
  buy generic cialis online
  us cialis generic
  <a href="http://xzneaga.bid/#">generic cialis</a>
 • nsfutita
  cheapest viagra prices <a href="http://viagranerrds.com/">where can i buy viagra online</a> soft tabs viagra buying viagra online
 • mtgwrori
  buy viagra professional <a href="http://sexviagen.com/">generic viagra</a> buy cheap purchase uk viagra generic viagra names
 • nztOwelp
  cialis daily <a href="http://cialisgretkjss.com/">when will cialis be generic</a> cheap tadalafil when will cialis go generic
 • nsfutita
  viagra jelly <a href="http://viagranerrds.com/">can you buy viagra online</a> purchase viagra buy cheap viagra
 • mklIterm
  new viagra <a href="http://onlineviaqer.com/">viagra online prescription</a> viagra pharmacy viagra online usa
 • Gregoryviork
  viagra online rx
  <a href="http://viagranbdnr.com/#">online viagra</a>
  buy viagra uk
  generic viagra online
  viagra cialis 100mg
  <a href="http://viagrarutjdfk.com/#">generic viagra</a>
  get your doctor give you viagra
  online viagra
  pfizer viagra uk online
 • VictorMex
  uses viagra tablets
  <a href="http://viagranbdnr.com/#">viagra online</a>
  viagra cream sale
  online viagra
  best online pharmacy viagra
  <a href="http://viagrarutjdfk.com/#">online viagra</a>
  sildenafil sandoz 50 mg tableta
  viagra 100mg
  viagra 10mg

Tip om model te worden!

 

dutch model event

Portfolio Modelhome

 

blok-onder-M

Models ModelHome

 

Blok-onder-R