Model met een missie : Lonneke Vugs!

Geschreven door Mariska Schokker.

lonnekeHeel snel na mijn oproepje aan modellen om hun ervaringen met ons te delen, kreeg ik een heel enthousiast mailtje van Lonneke. Zij gaf aan haar leuke, maar ook minder leuke ervaringen in het modellenwerk met ons te willen delen. Lees haar verhaal en tips voor andere  modellen hier!

 

De mens achter model Lonneke

 

MH: Wie is Lonneke Vugs?

LV: Ik ben een jonge vrouw in het begin van mijn twintiger jaren, die veel meegemaakt heeft. Deze dingen hadden een dusdanige impact, dat ik er nog steeds last van heb, en dat is soms heel lastig om mee om te gaan. Aan de andere kant hebben deze ervaringen me ook gemaakt tot wie ik nu ben; een sterke vrouw die weet wat ze wil en waar ze voor staat. In plaats van in mijn schulp te kruipen, doe ik nu mijn lekker eigen ding. Ik ben voor mijn leeftijd nogal apart, ik houd van klassieke muziek, opera, kunst, filosofie, literatuur, schilderen, oude films etc. Niet echt hobby's voor iemand van mijn leeftijd. Verder heb ik een hekel aan drinken, kroegen, uitgaan, en houd niet van de jongerenmuziek van tegenwoordig. Ik heb me hier lang voor geschaamd en ben er om uitgelachen. Nu ben ik op een punt gekomen dat ik daar overheen gestapt ben. Ik veroordeel anderen niet op hun interesses of activiteiten, dus verwacht ik van hen dat ze mij ook nemen zoals ik ben. Iedereen is mens, met zijn of haar eigen dingen.

MH: Wat doe je naast het modellenwerk, en is dit goed te combineren?

LV: Omdat modellenwerk van je vereist dat je ook doordeweeks beschikbaar bent, ga ik nu naar de open universiteit. Je krijgt hetzelfde diploma als op een reguliere universiteit, maar je kunt het in je eigen tempo doen. Als ik het druk heb doe ik wat minder, en als het even rustig is doe ik wat meer. Ik woon ook samen, en we hebben een groot huis en een huishouden, dus ook daar moet tijd voor vrijgemaakt worden. Wederom is de open universiteit daar erg handig voor.

 

Van Lonneke naar model Lonneke

 

MH: Wat heeft jou doen besluiten om modellenwerk te gaan doen?

LV: Ik weet nog heel goed dat een paar meisjes bij mij op school een keer een fotoshoot gedaan hadden bij Mark Mook fotografie, en dat leek me ook wel eens leuk om te doen. Ik had toen erg weinig zelfvertrouwen, en ik besloot dat als de foto’s niet mooi werden, ik ze gewoon weg zou gooien. Ik maakte een afspraak met Mark, en heb de shoot gedaan. Het was ontzettend leuk om te doen, maar ook erg vreemd om zo op de foto te gaan. De foto’s waren verassend mooi geworden, en dat deed me goed. Via via ben ik niet veel later terecht gekomen bij fotografe Allette Otten, en heb daar ook een prachtige shoot gedaan. De foto’s waren nog beter dan bij de shoot met Mark, ik heb ze nog steeds. Ik ben daarna ongeveer een jaar lang hobbymatig gaan shooten, ik beleefde er veel plezier aan, en ontdekte steeds meer over de wereld van fotografie. Ik leerde hoe alles werkte met belichting en hoe dat van invloed kan zijn op een beeld, en over kleur en emotie. De foto’s werden steeds beter, en ik werd steeds creatiever in het verzinnen van concepten om uit te werken. Ik kan veel ontspanning vinden in de shoots en ik kan daarin veel expressie kwijt. Uiteindelijk heb ik me ingeschreven bij wat semiprofessionele kruimelbureautjes, zoals ik die dan noem, en van daaruit ben ik steeds verder gegroeid. Inmiddels ben ik nu vijf jaar model.

MH: Hoe ben jij als model en wat is jouw missie?

LV: Ik denk dat de meeste mensen mij wel kennen als je mijn naam noemt, ik ben een nogal aparte verschijning en hou van aparte dingen. Ik sta bij velen ook bekend om mijn kritische eisen die ik stel aan foto’s. Sommige mensen vinden dat juist prettig, en anderen storen zich daaraan. Je bevind je in een wereld waar heel erg veel mensen zich in willen bevinden, als je er echt uit wilt springen moet je met goed werk komen. Een modellenbureau zoals bijvoorbeeld Elite of Ulla models krijgt gemiddeld tientallen aanmeldingen per dag van meisjes die allemaal model willen worden, als jij opvalt met je werk zijn ze natuurlijk veel eerder geneigd voor jou te kiezen. Ik wil ook niet bij de grote meute horen die gemiddeld werk maakt, ik wil echt blijven groeien en steeds beter werk maken. Dit is mijn passie, en ik wil dat blijven ontwikkelen. Ik zoek die mensen die kwaliteit en originaliteit hebben, mensen die voelen wat ze doen. Ik sta bekend om dit streven. Iedereen die het anders ziet of anders doet zie ik niet als minder, maar als anders in werkwijze. Ik wil risico’s nemen, in extremen werken, en experimenteren.

MH: Je werkt vaak met vaste fotografen, kun je hier iets over vertellen?

LV: De fotografen van de vier foto's hieronder zijn heel erg waardevol voor me, twee daarvan zijn vaste fotografen van mij. Reinhart Jansen houdt van experimenteren en van extremen, hij kan heel goed met kleurtonen werken. Bij hem heb ik altijd gegarandeerd goede foto’s. Voor Roosmarijn Visser  geldt hetzelfde, zij kan ook zelf de visagie doen bij de modellen en ze is ongelofelijk goed in styling. Omdat ze zelf ook model is, weet ze overal wat van, ik heb bij haar nooit lelijke foto’s, dus ze is voor mij erg waardevol. Ik kan ook veel van haar leren omdat ze al 10 jaar model is. Melissa Houben is nog niet zo lang aan het fotograferen, ze is altijd model geweest. Zij heeft het zeker in zich om een goede fotograaf te worden, ze heeft fantastische foto’s van mij gemaakt.

6 model 2 model 6 model 7

   Roosmarijn Visser                    Melissa Houben              Reinhart Jansen                     Reinhart Jansen

 

Model aan het werk!

 

MH: Word je vaak benaderd voor shoots?

LV: Ik word redelijk vaak benaderd voor opdrachten, met name veel via mijn website. Van de agencies krijg ik ook wel eens wat. Zelf snuffel ik ook regelmatig facebook af voor mooie betaalde opdrachten. Zo ben ik laatst op Facebook nog gevraagd voor de Coiffure Awards van dit jaar, en heb ik een aantal mooie modeshows gevonden waar ik in mee mag lopen. Netwerken is heel belangrijk op social media, en ook je contacten warm houden is belangrijk, je blijft bij mensen in het geheugen hangen, zeker als je ook nog een knaller van een portfolio hebt. Via de agencies heb ik ook wel vaak wat leuks gehad, haarshows voor Keune, modeshows voor winkels, of afstudeershows van de mode-academiestudenten, doorpasopdrachten etc. Als je denkt dat je van modellenwerk rijk wordt, heb je het goed mis, af en toe heb ik een vette opdracht er tussen zitten, maar niet vaak. Modellenwerk betaalt niet heel erg goed, vergeet niet dat je agency ook een deel van de verdiensten opstrijkt. Ook word ik heel vaak benaderd voor TFP shoots (MH:Time For Prints), daarin ben ik heel selectief. Ik gebruik de TFP shoots ter aanvulling en voor het up-to-date houden van mijn portfolio, maar als ik niets in het werk van de fotograaf zie dat me aanspreekt, reken ik gewoon een tarief voor de fotograaf. Ik kan het me niet veroorloven om met iedereen TFP shoots te doen. Dan ben ik heel veel geld kwijt aan benzine, voor foto’s waar ik niets mee kan.

MH: Wat vind je nou het allerleukste aan modellenwerk?

LV: Om eerlijk te zijn vind ik toch het vrije werk het leukste, het shooten voor het portfolio. Lekker experimenteren, samen zoeken naar het beeld, expressies uitdrukken, extreem te werk gaan. Bij opdrachten word je toch beperkt omdat de klant zegt hoe hij het wil. Lekker shows lopen vind ik ook erg leuk, er mooi uitzien en jezelf presenteren. Vaak gebruik ik weinig materiaal van mijn opdrachten, foto’s van mij op de catwalk zijn zelden mooi gelukt, en als ik niet achter een foto sta, plaats ik hem ook niet. Dat vind ik ergens wel jammer, ik stuur ze wel naar de bureaus, maar ook die gebruiken ze vrijwel nooit.

MH: Doe je de visagie zelf?

LV: Meestal wel, sommige fotografen kunnen dat zelf dus doen ze het ook liever zelf. Soms vraag ik een visagiste als ik iets heel aparts wil, of zelf even niet weet wat ik met de make-up moet. Ik probeer het zo veel mogelijk zelf te doen, ik vind dat ook wel leuk. Een model die haar eigen visagie niet kan verzorgen kan eigenlijk niet. Voor een beginnend model is het anders, maar als je al een paar jaar bezig bent moet je dat toch wel kunnen.

    model 5   model 4   model 7

             Silvia Hidding                              Roosmarijn Visser                       Elco van den Donker

 

Tips van model Lonneke voor beginnende modellen.

 

MH: Wat zou je andere modellen mee willen geven?

LV: De modellenwereld is erg leuk, maar heeft ook nadelen. Je moet sterk in je schoenen staan, want hier ben jij een product. Je moet tegen kritiek kunnen, en je ten alle tijden professioneel opstellen, ook wanneer iemand dat niet tegen jou is. Modellenwerk is zwaar, het vraagt veel van je lichaam. Helaas zijn de eisen voor de maten die een fashion model moet hebben nog niet veranderd, je moet dus erg dun zijn. Veel van die meisjes hebben ondergewicht, dus moet je lichaam al harder werken om je bijvoorbeeld warm te houden, en zichzelf draaiende te houden. Een shoot of show doen is erg inspannend, er is veel drukte om je heen, en alles moet snel en goed. Je moet dus goed eten, slapen, en voor jezelf zorgen. Als je dat niet doet ga je dat zien. In de echte fashion industry in Milaan, Parijs etc. worden modellen afgeschreven als ze boven de 25 zijn, tenzij je topmodel bent en al naam hebt gemaakt. Gewone modellen zijn gewoon te oud. Heel veel modellen zien er ook niet gezond uit, ze zijn veel te mager, zien er moe uit en zorgen niet goed voor zichzelf, roken veel, drinken soms. Je kunt wel zeggen “dat overkomt mij echt niet hoor” maar de wereld waarin je je begeeft zuigt je er automatisch wel in. Daarom heb ik gekozen dit altijd als bijbaantje te doen, ik ben niet bereid me gek te sporten met een idioot schema, te weinig te eten en roofbouw op mijn lichaam te plegen. Ik praat nu over de professionele fashion industry. Ik heb kansen gehad om naar het buitenland te gaan, en kansen gehad bij goede internationale fashion agencies een paar jaar terug, waaronder Elite, maar de eisen die gesteld werden en nog steeds worden aan de modellen daar sta ik niet achter, ik wil daar geen deel van uitmaken. Pas goed op jezelf en bedenk goed wat je wilt.

MH: Is er nog iets dat je wilt zeggen?

LV: Ik hoop dat ik dit werk nog lang kan blijven doen, en dat ik blijf groeien. Het is een deel van mij geworden, en ik zou het niet kunnen missen. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt, evenals mijn emoties en gevoel.

MH: Lonneke ik wil je ontzettend bedanken voor je inspirerende verhaal en je enthousiasme!

Heb jij ook ervaringen op modellengebied die jij met ons wilt delen, neem dan contact op met Modelhome op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vind jij Lonneke's verhaal inspirerend of wil je er op reageren, doe dat dan hieronder.

Modelhome is benieuwd naar jouw ervaring als model!

Reacties (45692)

500 tekens over

Cancel or

 • bssbrook
  viagra generic review viagra dose <a href="http://usaerectionrx.com/">is generic viagra real</a>
 • nnqacect
  viagra online usa buy generic viagra <a href="http://emtpartsstore.com/">can you buy viagra online</a>
 • nrhinoda
  cialis online cheap tadalafil citrate <a href="http://cialisfw.com/">cialis online without prescription</a>
 • Glennmog
  fildena 50 india
  fildena
  fildena 50 mg tablets buy
  <a href="http://fildenaonl.com/">buy fildena</a>
  fildena 100 for sale
 • Donaldbuist
  sildenafil citrate dosage recommendations
  <a href="http://sildenafilcitratepw.com/">sildenafil citrate</a>
  generic sildenafil citrate 100mg india
  sildenafil citrate
  sildenafil citrate price comparison
 • nnqdeags
  can you buy real viagra online free viagra sample <a href="http://www.viagraid.com/">where can you buy viagra online</a>
 • bdbbeeft
  cheap cialis online tadalafil tablets <a href="http://www.authenticknicksstore.com/">cialis online without prescription</a>
 • ntgAiden
  is there such a thing as generic viagra viagra generic <a href="http://viagragenerics.com/">where is the best place to buy generic viagra online</a>
 • bbtMoiff
  when will viagra be available in generic price viagra <a href="http://viagrafa.com/">what is generic viagra</a>
 • Donaldbuist
  sildenafil citrate 20 mg tablets coupon
  <a href="http://sildenafilcitratepw.com/">buy sildenafil citrate</a>
  sildenafil citrate 100mg tab directions
  buy sildenafil
  sildenafil citrate
 • ntgAiden
  buy generic viagra online canada viagra cheapest <a href="http://viagragenerics.com/">viagra generic over the counter</a>
 • Miguelcap
  kamagra forum pl
  <a href="https://www.kamagraukonl.com/">п»їkamagra uk</a>
  kamagra shop gutschein
  buy kamagra uk
  how to use kamagra oral jelly sildenafil
 • Blakehet
  cost of cialis or viagra
  <a href="http://viagrapipls.com/">generic viagra</a>
  viagra generic 100mg
  generic viagra
  viagra coupons pfizer
 • Miguelcap
  kamagra 100 chewable tablet kaufen
  <a href="https://www.kamagraukonl.com/">п»їkamagra uk</a>
  the sleep store kamagra
  buy kamagra uk
  kamagra oral jelly wirkung frauen
 • Glennmog
  fildena 100 mg direction
  buy fildena
  fildena 100 mg online
  <a href="http://fildenaonl.com/">fildena</a>
  fildena online india
 • nnqacect
  buy generic viagra viagra without prescription <a href="http://emtpartsstore.com/">viagra online canadian pharmacy</a>
 • kkounsag
  buy generic viagra viagra price <a href="http://purseinstock.com/">buy viagra online usa</a>
 • Blakehet
  effects of black viagra on blood pressure
  <a href="http://viagrapipls.com/">generic viagra</a>
  viagra cialis cost comparison
  viagra generic
  viagra 50mg preço ultrafarma
 • bddslida
  does generic viagra work cheap viagra uk <a href="http://viagragenerics.com/">buy viagra online usa</a>
 • hhubeeft
  generic viagra india generic viagra soft tabs <a href="http://usaerectionrx.com/">generic viagra names</a>

Tip om model te worden!

 

dutch model event

Portfolio Modelhome

 

blok-onder-M

Models ModelHome

 

Blok-onder-R