Fotshoot Speak Up, Stop Pesten! Help mee!

Geschreven door Monica Csizmarik.

modelOp 1 februari 2013 slaan Speak Up! Stop pesten! en fotograaf Mark van Velsen de handen ineen tegen pesten. De fotoshoot ‘Speak up! Stop pesten!’ is een initiatief van Richard Broekhuijzen uit Odoorn om dit probleem tegen te gaan. En jij kan daarbij zijn! Doe mee met de fotoshoot en laat zien dat jij tegen pesten bent!

Fotoshoot Speak Up, Stop Pesten!

Na aanvang van het initiatief op het online sociaal netwerk Facebook bleek dat in 2 maanden meer dan 200 mensen zich willen inzetten tegen dit probleem, zo ook bijvoorbeeld Miss World Nederland 2011 Jill Lauren de Robles, burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen, en Marco Out van Borger-Odoorn. Van Velsen heeft in zijn jeugd ook meegemaakt hoe het is om gepest te worden "ik weet wat voor impact het kan hebben op een mensenleven, zelf ben ik er gelukkig goed uitgekomen maar kan me voorstellen dat mensen er schade aan overhouden gedurende hun verdere leven".

        model1    model4    model9    model7

Waarom een fotoshoot tegen Pesten

Pestgedrag is nog steeds aanwezig op Nederlandse scholen. Meer dan 16% van de kinderen van 9 tot en met 11 jaar gaf aan regelmatig te worden gepest, en 5,5% gaf aan regelmatig zelf actief te pesten gedurende de voorgaande maanden. De meerderheid van de gepeste kinderen vertelde niet aan hun leerkracht dat zij werden gepest. Als leerkrachten eenmaal wisten dat er werd gepest probeerden zij dit meestal te stoppen, maar in veel gevallen bleef het pestgedrag aanwezig of verergerde het zelfs. Met betrekking tot actieve pesters sprak slechts een minderheid van de leerkrachten en ouders met de pesters over hun gedrag.

Wil jij bij deze fotoshoot aanwezig zijn?

Meld je hier of kom langs op vrijdag 1 februari naar;
Locatie: Mark van Velsen Fotografie; Engelsestraat 20a1, 3028 CH Rotterdam
Tijd: 11.00-17.00 uur

 

Fotoshoot opdracht; de bedoeling is dat mensen zoals op de voorbeeld foto’s op de foto gaan.

Wat neem ik mee; het is de bedoeling dat je witte bovenkleding mee neemt/aan hebt.

Cijfers komen uit het dossier ‘Pesten onder basisschoolkinderen’ van het Nederlands Jeugd Instituut.
Bron tekst + foto’s; https://www.facebook.com/#!/MarkvanVelsenFotografie
https://www.facebook.com/#!/events/427585670644734/

Zet je zelf als model in voor deze fotoshoot  en laat zien dat jij tegen pesten bent!

Reacties (3)

500 tekens over

Cancel or

  • myy
    http://www.stone-islandestore.com/, http://www.nike-airmax.com.de/, http://www.nike-shoes.com.se/, http://www.christian-louboutin-shoes.com/, http://www.timberlandspaschere.fr/, http://www.nikerosherun.com.co/, http://www.mcm-handbags.org/, http://www.pulseraspandora.com.es/, http://www.pandora-charmscanada.ca/, http://warriors.nba-jersey.com/, http://www.scarpe-hoganshoes.it/, http://www.longchamp-outlet.com.co/, http://www.michaelkors.so/, http://www.reebok-shoes.co.uk/,
  • asmaxwgofyn
    bupropion home page bupropion 150 mg tetracycline cephalexin tretinoin cream 025
  • Susan Hilversum
    Jammer dat ik dit nu pas lees. Heb een prachtmodel in spé in huis voor dit goede doel. Maar die zit op school de hele dag en ik ben die dag jarig. Goed initiatief wel!

Tip om model te worden!

 

dutch model event

Portfolio Modelhome

 

blok-onder-M

Models ModelHome

 

Blok-onder-R